Tuinportretten

Tuinportretten


Tuin 198
tuin198

Tuin 198 (inmiddels verruild voor nieuwe tuin)
Wij, Erwin Lagarde (56) en Ludmilla Bakker (53) tuinieren – als dit gesprek plaatsvindt (1 augustus 2017) amper 4 weken op dit tuincomplex. Het kan raar lopen. We hadden nog niet zo veel met moestuinieren. Vooral voor Erwin was tuinieren – met zijn beroep als stuurman – niet erg handig. Via de dierenarts op Heuveleind waar we voor de hond moesten zijn, raakten we toevallig op dit complex verzeild. Het was liefde op het eerste gezicht. De laatst beschikbare tuin werd de onze en we dromen er nu al van om uit te kunnen breiden.
Ja, we zijn net begonnen, het tuinhuisje staat nog in de steigers maar we hebben toch al veel kunnen zaaien. We willen graag vergeten groenten gaan telen en.. spruiten.


Tuin 156

Ik heet Lena Zdenka, ik ben 58 jaar en tuinier hier dit jaar voor het eerst. Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben dat ik deze tuin heb gekregen. Ik ben ook wel trots op de verkregen resultaten. Dat heb ik wel een beetje te danken aan de lieve mensen om me heen die me allerlei plantjes hebben gegeven. Met zaadjes van Lidl en bonenzaden van AH die ik deels gegeten heb en deels in de grond gestopt ben ik ook al zo blij. Kijk eens naar mijn tomaatjes, mijn stokbonen, paprika’s en komkommers. Van de komkommers (een klein soort) oogst ik 2 kg per 3 dagen! Een keer in de week heb ik kantinedienst waar ik me graag voor aangemeld heb.


Tuin 118, 119 en 120

Wij, Carla (59) en Vincent (65) de Smet tuinieren op deze plaats 5 jaar. Eerst met 1 tuin en daarna, toe we meer tijd kregen namen we er een tweede en derde tuin bij. Zo kregen we ruimte voor fruitteelt. Toch ligt ons volkstuinverleden al ver achter ons. Tot 1990 – toen de volkstuin naar de huidige locatie verhuisde – tuinierden we waar nu de atletiekbaan ligt. We beleven er veel plezier aan. We zijn liefhebbers van de meest gangbare groentesoorten (bieten, tuinbonen, stengelui, prei, kooolsoorten) maar ook frambozen, bessen en aardbeien vinden we heerlijk. Je ziet ons nu op ons terras – ja de geraniums moeten wel in beeld komen. We vinden het hier geweldig


Tuin 147

Ik heet Carin Walravens, ik ben 53 jaar oud en ik tuinier hier pas vanaf begin mei van dit jaar. Ik kon direct aan de slag op de eerste klussendag voor moestuiniers. Ik tuinier samen, of beter gezegd, in afwisseling met mijn broer Kees. We hebben geen werkafspraken, ieder tuiniert op de eigen wijze. Dat is helemaal geen probleem want eenvoud van leven en tuinieren is mijn devies. De natuur is de basis. Hoewel ik geen ervaring heb is die grondhouding alleen maar fijn. Ik probeer wat uit, leer van mijn omgeving en wat mislukt is geen probleem.
Ik weet nu bijvoorbeeld dat ik volgend jaar geen 6 courgetteplanten hoef uit te planten en dat aardbeien via uitlopers zijn te vermeerderen.


Tuin 151-152

Ik had thuis een klein moestuintje en mijn buren haalden me over om naar de volkstuin te gaan. Dat is nu 2 jaar geleden en ik geniet nog elke dag van het besluit dat ik toen nam. Het is zo heerlijk ontspannend. Ik trek thuis de deur dicht en ik ben meteen in een andere wereld. Behalve dat ik ‘gewoon’ groenten teel probeer ik een sfeervol plekje van mijn tuin te maken. Je mag wel weten dat ik er gewoon verliefd op ben. Het helpt ook wel dat ik fijne tuinburen heb. Het houdt trouwens niet op met moestuinieren.
Ik ga thuis verder met groenten en fruit inmaken, ik maak sfeerfoto’s en collages en plaats die op instagram. Oh ja, ik heet Nathalie Robben en ik ben 47 jaar.